Techniekacademie

Zit je in het derde/vierde of vijfde/zesde leerjaar in Maarkedal? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis?
Dan is Techniekacademie Maarkedal ideaal voor jou!

In de gezellige sfeer van een echt technologielabo maak je, onder begeleiding van professionele techniekmentoren, kennis met gereedschappen en materialen, leer je dat techniek vele gezichten heeft en waag je je zelf aan een aantal technische uitdagingen!

Vanaf 2019 organiseren we naast een Tiener Techniekacademie (voorjaar) ook een Junior Techniekacademie (najaar), zodat nog meer jongens en meisjes kunnen proeven van techniek.

De Junior Techniekacademie is voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar en omvat tien workshops van anderhalf uur. Dit gaat door op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15 uur in het voormalige OCMW-gebouw (Etikhovestraat 1). Start woensdag 25 september 2019. Inschrijven kan vanaf 14 september 2019 via www.techniekacademie-maarkedal.be.

De Tiener Techniekacademie voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar bestaat uit elf workshops en één bedrijfsbezoek, de volgende techniekacademie is gepland in het voorjaar van 2020 elke woensdagnamiddag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 13.30 tot 15.30 uur.

Na de laatste workshop van iedere reeks worden ook de ouders uitgenodigd voor de diploma-uitreiking.

Alle info en inschrijvingen vind je op www.techniekacademie-maarkedal.be.
De deelnameprijs bedraagt 60 euro voor de Junior Techniekacademie en 50 euro voor de Tiener Techniekacademie, materiaal en verzekering inbegrepen (met fiscaal attest). Bij iedere sessie is een drankje en een koekje voorzien en elke deelnemer krijgt een opbergdoosje en een gereedschapsset.